-->
   
 
2007. február 03. Félhalom - csukavadászaton

Lassan 3 hete, hogy barátom felhívott: -Menjünk Félhalomra match-botozzunk meg csukázzunk. Gondoltam nem is rossz ötlet, de az idő elég kedvezőtlenül alakult azon a héten. Már régóta szerettem volna süllőt fogni a Fás-tavon, de valahogy a 2006-os ősz nem hozta meg számomra a várt eredményt. így hát elindultunk más vízekre.
Ahogy az időjárás jelentés jelezte, esős nap volt. Ez kicsit azért visszavett horgászkedvemből, mert csupa sár volt minden.


Nem adtuk fel, bár bevallom őszintén, hogy az első 1,5 órában be se dobtam. Csak néztem a haveromat miképpen küzd a sárral. Kis idő elteltével elállt az eső, így én is nekikezdtem szerelni. Barátom inkább match-botozni akart, énmeg inkább csukázni, így hamar meg tudtuk osztani a helyeket. én be is dobtam csukára, fenekező tiroli-fás módszerrel élő fehérhúsú kishallal. Telt múlt az idő egyszercsak megjött az első kapás. Kb 1/4 9h lehetett. Sikerült jó időben akasztani, így kissebb fárasztás után egy 1,55kg-os csuka üdült a szájbilincsen.
Egyből jobb lett a kedvem, gyorsan újra csaliztam és ment vissza a felszerelés. Barátom közben fogdosta a kissebb keszegeket szépen sorban. Ez valahogy engem nem vonzott, de elnézegettem miként kapnak ilyen hidegben a kis keszegek. Telt múlt az idő és jött egy olyan fagyos hideg 10h körül, hogy ki kellett venni a felszereléseket a vízből, mert befagyott a víz. Várnunk kellett 1,5órát amikor egy erősebb szél nekitolta a keletkező jeget a partszélnek és az összetört. Mi lesz még itt, gondoltam. Azért a táj szép volt, a víz élt. Jó volt nézni.


Nem sokkal dél után, azt gondoltuk ki, hogy több csontit kellene rakni a match-botos szerelékre, hátha előkerülnek a nagyobb dévérek. Valamelyest ez be is jött, de tenyérnyinél nagyobbakat nem sikerült fogni. én is kezdtem élvezni a sok kapást télvíz idején, és úgy voltam vele, hogy majd meghallom, ha koppan a kapásjelző a csukázó botomon. Koppant! Nem a kapásjelző, hanem az orsóm a bottartó villában, aminek köszönhetően nem ment bele a vízbe a botom. Gyorsan odarohantunk, akasztás, meg van. Nagyon nagy ereje volt annak a halnak, amit megakasztottam. Húzta a féket többször is. Felejtehetettlen élmény volt a pár perces fárasztás. A küzdelem végén egy 2,66kg-os csuka jött ki a holtágból.


A nap hátralévő részében nem fogtunk több csukát, de úgy gondolom februárban ez is igen szép eredmény. A képen is látható, hogy sajnos a két csukát egy szájbilincsre kellett raknunk,mert mi se számítottunk arra, hogy fogunk egyáltalán egyet is, és nem volt több szájbilincsünk.
Azt hiszem most hétvégén a Fás-tavon próbálunk meg kárászokat esetleg pontyot fogni, hátha lassan előkerülnek. Végülis jövőhéten már márciust írunk :-) Igérem, ha fogunk valami írásra érdemes példányt, akkor azt is megírom.
üdvözlettel: Twinsy
 
 
  Az oldalt készítette Stégermájer és Krasznai  
 
Untitled Document